h

Slaapwijken voorkomen?

26 juni 2009

Slaapwijken voorkomen?

Tijdens de bespreking van de opzet voor een structuurvisie in de commissie, had Frans Schuurbiers (CDA/Senioren) een interessante bijdrage.Zijn partij vindt dat moet worden voorkomen dat er in Schijndel slaapwijken ontstaan. Een nobel streven.
Ruud Merks heeft twijfels van de oprechtheid van de bijdrage.

Herstructurering is verhullend taalgebruik

Tijdens de presentatie van de plannen, maakte Ruud Merks een opmerking over een onderdeel van de structuurvisie (een visie hoe Schijndel er in de toekomst er uit moet komen zien.) In het stuk stond dat: “er moet herstructurering gaan plaatsvinden van oude wijken (Hoevenbraak)”
Merks in de commissie:

“Volgens mij wordt hier gebruik gemaakt van verhullend taalgebruik, want met herstructurering wordt bedoeld slopen van wijken”.

Merks doelde hiermee op de plannen van Huis en Erf , om de huizen in de oude Hoevenbraak te slopen.

Meer doen aan leefbaarheid

Frans Schuurbiers reageerde op de uitlatingen van Merks.

“herstructurering van wijken betekent niet altijd slopen, maar ik vind dat er ook in oude wijken meer gedaan moet worden aan de leefbaarheid en dat het geen slapende wijken moeten worden”

U praat nu anders dan u stemt

Deze opmerking was koren op de molen bij Ruud Merks.

“Meneer Schuurbiers hoe durft u dit voor te stellen! U vindt dat er meer gedaan moet worden aan de leefbaarheid in de wijken, maar vorige week stemde u er mee in dat de Vossenberg moet verhuizen naar een andere wijk. En juist een school zorgt voor leefbaarheid in een wijk. U praat nu wel heel anders dan dat u stemt..”

Schuurbiers schrok van de reactie van het SP raadslid, en hield daarna zijn mond.


U bent hier