h

Kan het jou wat jeuken?

29 september 2009

Kan het jou wat jeuken?

“Kan het jou wat jeuken als de huurder die na jou in het huis komt €750,- per maand moet gaan betalen in plaats van de €500,- die jij moet betalen?” Die vraag stelde een van de bestuursleden van de Zelfstandige Huurders Vereniging aan de huurders van de Oude Hoevenbraak.

Onze kinderen

“Ja, dat maakt mij heel veel uit,” en “Natuurlijk deugt het verhogen van de huur niet,” en “Jazeker maakt dat uit, wij moeten toch ook aan onze kinderen denken!” waren reacties van de huurders.

Waarop het bestuurslid van de ZHV zijn volgende vraag stelde: “U denkt toch niet dat uw kinderen het huis mogen huren als u daar uit gaat?” Hierop werd het bestuurslid nogmaals fijntjes gewezen op de onzin die hij uitkraamt: “Snapt u dan niet dat het ons niet om onze eigen kinderen gaat? De kinderen van een ander zijn net zo belangrijk.”

Wat vinden de huurders van de sloopplannen?

De ZHV was gisteren met een delegatie van 4 bestuursleden naar de Oude Hoevenbraak gekomen. Zij wilden horen wat de huurders vinden van de sloopplannen van Huis en Erf. De aanwezige huurders hebben daarover geen enkel misverstand laten bestaan. Maar of dit is aangekomen bij de ZHV is zeer de vraag. Want het aanbod van Huis en Erf om te slopen de huurders te laten terugkomen in een even grote nieuwbouwwoning met een even grote tuin, leek hen vanaf het begin een erg mooi aanbod.
Over dat standpunt heeft de het bestuur van de Zelfstandige Huurders Vereniging ingezien dat zij en de huurders in actie weinig overeenkomsten hebben.

In het belang van alle huurders

Zeker is dat de huurders de ZHV duidelijk hebben gemaakt dat het hen niet om eigenbelang te doen is, maar dat de wijk het waard is behouden en versterkt te worden. Dat is belangrijk voor de huurders van nu en voor wie er nog komt te wonen. Want een ruim opgezette wijk van twee-onder-een-kappers met een lage huur is in het belang van iedereen.


U bent hier