h

Huis en Erf wil starters helpen

18 november 2011

Huis en Erf wil starters helpen

Huis en Erf heeft meer oog voor starters die een woning nodig hebben dan de volledige gemeenteraad van Schijndel met uitzondering van de SP fractie. Huis en Erf gaat met extra korting (20%) via Koopgarant op de taxatiewaarde 7 appartementen te koop aanbieden voor mensen met een inkomen van 33.700 euro tot 55.000 euro bruto per jaar. Het inkomen van mensen die nu buiten de boot vallen voor een betaalbare huurwoning en ook geen koopwoning kunnen kunnen betalen.,

Huis en Erf wil de verkoop van de appartementen stimuleren en bereikbaar maken voor een grotere doelgroep. Met andere woorden goedkoper maken, zodat ook onze starters meer kans hebben. En dat is hard nodig. Het is voor de SP onbegrijpelijk dat CDA, PvdA, Dorp/Abs en de VVD dit niet willen overnemen. In de begrotingsvergadering stemde ze allen tegen ons voorstel om in Schijndel opnieuw de starterslening in te voeren. Behalve goedkopere koopprijzen is dit ook een middel om starters de kans te geven om een woning te kunnen kopen. Volgens wethouder Eijkemans is het beter om projecten te steunen. Maar ook dat gebeurt niet. De eerder geplande goedkopere koop- appartementen op Hulzenbraak zijn uit beeld. De projectontwikkelaar mag van het college hiervoor in de plaats dure particuliere huur appartementen bouwen. Zijn winst wordt zo in ieder geval veilig gesteld. En onze starters en woningzoekenden hebben het nakijken. Als er weer verkiezingen zijn staan de partij programma's weer vol met beloftes dat er betaalbaar gebouwd moet worden. In de praktijk beslissen het tegenover gestelde. Er worden meer middeldure en dure woningen gebouwd.

U bent hier