h

Onderhouds-ABC nog niet definitief

1 maart 2012

Onderhouds-ABC nog niet definitief

De ruim 500 bezwaarschriften tegen het zogenaamd vernieuwd onderhoudsABC van Huis en Erf zijn gisteren tijdens de ledenvergadering aangeboden. De eerste winst is al binnen. In plaats van 1 januari is de ingang van het onderhouds-ABC verzet naar juni. Nu nog afstel!!!

De ledenvergadering was onder de indruk van het grote aantal bezwaarschriften. Ongeveer 550 is ook niet niks. Huurders hebben het bezwaarschrift zelf in moeten vullen en naar een inleveradres in de wijk moeten brengen. De inmiddels vertrokken statutair directeur bestuur, mevrouw Roseli gaf toe dat de communicatie met de huurders niet goed is geweest. Tegenstrijdige informatie geven had niet gemogen.

een hele stapel ingeleverde bezwaarschriften!

Ook vertelde ze de reden, waarom ze een zogenaamd vernieuwd onderhouds-ABC willen. De reden was dat ze alle huurders gelijk wilde trekken. Vanaf 1999 zijn er namelijk huurders die wel weer apart voor bijvoorbeeld de glasverzekering betalen. Maar dat is gewoon een gelegenheidsargument. Huis en Erf zorgt er zelf voor dat niet alle huurders gelijk zijn. Zij verhogen nog steeds de huur met 100 euro als er een woning leegkomt. Zij zorgen er dus zelf voor dat twee buren allebei een andere huur betalen.

 

Ook het feit dat er overleg en instemming is van de Zelfstandige Huurdersverening voor invoering van een zogenaamd vernieuwd onderhoudsABC, is voor de SP en de huurders geen steekhoudend argument. Het bestuur van de ZHV heeft haar leden niet geraadpleegt en ook niet naar de mening gevraagd.
De voorzitter van de Raad van Toezicht, dhr Hermes heeft de bezwaarschriften in ontvangs genomen. Hij heeft beloofd binnen afzienbare tijd met een antwoord te komen.

 

verkapte huurverhoging
bezwaarschriften
actie bezwaarschriften
brief SP

 

U bent hier