h

Melden Huur te duur

23 april 2015

Melden Huur te duur

Foto: SP / sp.nl

Bij verschillende huurders in Veghel is alweer de huurverhoging in de bus gevallen. Wooncorporatie  Area gaf al eerder aan zich niet te kunnen permitteren om de huren alleen te laten verhogen met het inflatiepercentage.

Steeds meer huurders krijgen problemen met het betalen van hun huur. Logisch, want de huren zijn de afgelopen jaren fors meer gestegen als de inflatie en helemaal ten opzichte van de lonen.

De SP krijgt bij de eerste berichten al binnen dat Area huurverhogingen rekent van 2,5%. Dit betekent bij een huur van 520 euro een maandelijkse verhoging van 13 euro per maand, of een bedrag van 156 euro per jaar. En dit gaat nog over een laag percentage een middelhoge huur.

De SP is het niet eens met deze verhogingen. De huurders worden onevenredig op kosten gejaagd. Op deze wijze wordt sociale woningbouw tot de grond toe afgebroken.

Om dit tegen te gaan en te zorgen dat iedereen tegen een redelijke prijs kan wonen start de SP een lokaal meldpunt huur-te-duur. Huurders kunnen hun klachten melden via het reactieformulier onderaan dit bericht of contact opnemen met:

John van Hal,

telefoon: 06-41746096

Email: Johnvanhal1981@gmail.com

Reacties

Graag wil ik ook protesteren tegen mijn huurverhoging van 3,9%. Dit houdt in dat mijn huur nu weer stijgt met 19 euro. Het gekke is dat uit de brief van Area naar voren komt dat de huurverhoging voor mensen onder de 41.000 euro 3,9% bedraagt. Dus een huurder met een inkomen van 16.000 euro moet net zoveel verhoging betalen als een huurder met twee en een halve keer dit inkomen. De kale huur is nu 48% van mijn inkomen geworden. Zonder huurtoeslag zou ik mijn huur absoluut niet kunnen betalen.

Reactie toevoegen

U bent hier