h

Eerste succes actie is binnen!

6 september 2016

Eerste succes actie is binnen!

Foto: Barend Hoogteijling
Sinds november 2015 hebben de bewoners van het voormalige gemeentelijk woningbedrijf (GWB) de ‘oude Hoevenbraak’ zich opnieuw verenigd in het comité Levende Geschiedenis. Zij voeren nu voor de derde keer actie tegen sloopplannen voor hun wijk. Al twee keer eerder zijn de sloopplannen dankzij acties van tafel gegaan. (Zie: acties   "Oude Hoevenbraak")  Wordt het voor deze wijk, drie keer is scheepsrecht? Het zou kunnen. Want opnieuw is er een succes te melden. Definitieve besluitvorming over de wijk is opnieuw uitgesteld.

Eigenlijk is het de omgekeerde wereld, maar Huis en Erf gaat nu om een goed beeld te krijgen van de technische staat van de woningen ter plaatse een onafhankelijk aanvullend onderzoek houden. Ook wordt huurders naar hun mening gevraagd over hun woning en woonomgeving. Besloten is ook om ter plekke poolshoogte te nemen. En een aantal bewoners zal worden gevraagd om medewerking te verlenen aan dit onderzoek. En er zal een enquête worden gehouden.

Tonnie Wouters: "Het zou beter geweest zijn om deze werkwijze eerst uit te voeren, voordat je als bouwvereniging laat weten dat je sloopplannen hebt. Maar beter laat dan nooit en de acties hebben daar zeker aan bij gedragen."

Eind november worden de resultaten verwacht en eventuele vervolgstappen. Huis en Erf heeft beloofd dat de huurders hierbij betrokken worden. En zo hoort het natuurlijk ook. Hopelijk zijn de sloopplannen dan definitief van de baan.

Wij gaan voor een definitief behoud van de wijk, aldus het comité  Levende Geschiedenis. En de SP zal ze daar waar nodig ondersteunen.

Zie ook:  Dossier Oude Hoevenbraak

Reactie toevoegen

U bent hier