h

INFORMATIEAVOND NATIONAAL ZORGFONDS

19 september 2016

INFORMATIEAVOND NATIONAAL ZORGFONDS

Wie meer wil weten over het Nationaal ZorgFonds,  is van harte welkom op de openbare informatieavond op 27 september in wijkgebouw de Golfstroom (Van Diemenstraat 1a) te Veghel. De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur.

De landelijke campagne voor het Nationaal ZorgFonds, die uitgaat van de SP, wordt inmiddels dan ook door ruim 138.000 mensen gesteund. Zij zijn voorstander van een en dezelfde basisverzekering voor iedereen (inclusief tandheelkunde, fysiotherapie en GGZ), zonder eigen risico en met een inkomensafhankelijke premie,

Het huidige zorgstelsel heeft de afgelopen 10 jaar niet geleid tot ‘goedkoper en beter’, maar tot verspilling en kostenstijging voor mensen die zorg nodig hebben. Ongeveer een miljoen mensen in Nederland zijn niet in staat om de premie te betalen. Het eigen risico van 385 euro leidt er toe dat 10% van de Nederlanders bij ziekte om financiële redenen niet naar de dokter gaat of geen medicijnen koopt. Tegelijkertijd verspillen concurrerende zorgverzekeraars jaarlijks 500 miljoen euro aan reclame en wordt hun winst van een miljard euro per jaar op bankrekeningen weggezet. Dit ten koste van goede en betaalbare zorg voor iedereen.

Een goede zorgverzekering zonder winstoogmerk dient niet enkel het belang van mensen die zorg nodig hebben, maar ook van grote beroepsgroepen in de zorg. Als gevolg van een overdosis administratie en gebrek aan vrijheid om eigen professionele keuzes te maken ondervindt men bij het werk vaak meer stress dan voldoening.

Volgens het Centraal Planbureau hoeft er geen geld bij om dit te verwezenlijken. Het Nationaal Zorgfonds komt er echter alleen als volgend jaar in meerderheid wordt gestemd op een van de partijen die achter dit plan staan.

Datum: dinsdag 27 september

Waar: wijkgebouw de Golfstroom

Adres: Van Diemenstraat 1a  Veghel.

De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur.

Reactie toevoegen

U bent hier