h

Hoofdpijndossier Rembrandtlaan

18 oktober 2016

Hoofdpijndossier Rembrandtlaan

Het huidig college in Veghel wil heel graag het plan voor de verschuiving van de Rembrandtboulevard snel afronden. Geheel tegen de zin van buurtbewoners en SP en TEL ligt er een plan “korte haak” (met een korte oprit naar de Taylorbrug over het kanaal). Dit plan zorgt ervoor dat projectontwikkelaar Heijmans 224 woningen op de vrijkomende ruimte kan gaan bouwen.

Ondanks de vele argumenten om dit plan niet door te laten gaan, gaat de coalitie van VVD, CDA en Hart van Veghel hier toch mee akkoord. Aan het plan ligt geen fatsoenlijk verkeeronderzoek aan ten grondslag. Bovendien krijgen de omwonenden veel last van vrachtverkeer in de vorm van lawaai, trillingen en finstof. De verwachting is dat er 2400 vrachtwagens per dag langs de korte haak komen.

In de commissie Ruimte en Milieu op donderdag 13 oktober deden bewoners nog een laatste emotionele én rationele oproep om het plan uit te stellen en met een beter plan te komen. De bewoners hebben ook al een alternatief aangebracht, met medewerking van de SP en Tel, maar dat mocht niet baten. De fracties van Hart van Veghel, VVD en CDA gingen voorbij aan alle oproepen en stemde trouw mee met hun college.

Reacties

Ik las laatst in de krant dat jullie je ook afvroegen wie er opstaat om de grote bomen te redden als het viaduct gesloopt wordt voor 224 woningen. Die bomen hebben geen stem. Maar het is eeuwig zonde als deze zouden verdwijnen. Valt daar nog iets tegen te doen?

Reactie toevoegen

U bent hier