h

Bouwvereniging Huis en Erf: Nog niet goed

14 december 2016

Bouwvereniging Huis en Erf: Nog niet goed

Het gaat niet goed bij bouwvereniging Huis en Erf. In 10 jaar tijd komt er voor de vijfde keer een nieuwe directeur-bestuurder. De sinds 10 jaar geleden ingevoerde twee-lagen structuur,
een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht, is duidelijk geen succes. Huis en Erf is gelukkig wel nog een vereniging. Maar sinds de twee-lagen structuur mogen de leden niet meer hun voorzitter en bestuur kiezen. 
En heeft de directeur-bestuurder, Marcel Meulen, het alleen voor het zeggen. En moet de Raad van toezicht controleren. Natuurlijk moet je de directeur vervangen als hij niet goed functioneert. Je kunt je ook afvragen of de Raad van Toezicht de afgelopen drie jaar de directeur wel voldoende heeft gecontroleerd en heeft gecorrigeerd.

In de ledenvergadering van december zal er voor de leden meer duidelijkheid geven moeten worden. SP-er Tonnie Wouters,” Ook is het van belang dat de fusieplannen die de directeur met de bouwvereniging in St.Oedenrode had, voorlopig in de kast verdwijnen. Huis en Erf zit nog steeds erg goed bij kas. Het bouwen van betaalbare woningen is prioriteit nummer 1

Reactie toevoegen

U bent hier