h

(be)zorg(d) debat over het Nationaal Zorgfonds

22 februari 2017

(be)zorg(d) debat over het Nationaal Zorgfonds

De SP en andere partijen en organisaties hebben het initiatief
genomen om in Nederland een Nationaal Zorgfonds op te richten, dat in plaats moet komen van de zorgverzekeraars. Dat roept veel vragen en ook meningen op en daarom organiseerde de SP Meierijstad afgelopen maandag een Informatieavond over dit onderwerp. Veel vragen, bezorgdheid over de zorg en een breed gedragen mening dat de zorg beter kan.

Foto: Reem Groot / Reempix.com

Zo’n 65 mensen, hadden maandagavond de weg gevonden naar 't Spectrum in Schijndel. De avond werd gepresenteerd door Bram van Boven van het Nationaal Zorgfondsteam, Te gast waren verder SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven en Daisy Kooijmans (wijkverpleegkundige). Ook vanuit de zaal kwamen vele negatieve geluiden over het huidig zorgstelsel.  Een aanwezige fysiotherapeut liet weten dat hij dagelijks tegen een papieren rompslomp aanloopt. Dagelijks uren is hij uren bezig in zijn vrije tijd, om het voor de zorgverzekeraar allemaal "recht te breien". "Niet de kwaliteit en aandacht voor de zorg staan bovenaan, maar bij zorgverkeraars is het belangrijker dat alle papieren goed zijn ingevuld".

Foto: Reem Groot / Reempix.com
Henk van Gerven (foto), legde uit wat het NationaalZorgfonds inhield en welke voordelen het voor de mensen gaat hebben, als een NationaalZorgfonds ingevoerd zou gaan worden. Natuurlijk waren er ook kritische vragen van diverse aanwezigen Zoals: "is het wel betaalbaar en waar halen we het geld vandaan? "  Met een goede onderbouwing  liet  Van Gerven zien, dat een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico (boete op ziek zijn) mogelijk is en dat de "macht" van de zorgverkeraars aan banden gelegd kan worden.... 

Meerdere partijen in de Tweede Kamer laten zich er inmidels over uit, dat ze iets willen doen aan het eigen risico. Er lijkt dus al wat gewonnen, maar de strijd is nog lang niet gestreden.

Stem 15 maart op een partij, die echt iets wil, met  het afschaffen van het eigen risico en het aanpakken van de zorgverzekeraars. 

Voor meer info: http://nationaalzorgfonds.nl

Reactie toevoegen

U bent hier