h

SP Meierijstad naar Actiedag nationaal Zorgfonds

19 februari 2017

SP Meierijstad naar Actiedag nationaal Zorgfonds

Foto: Guido Tubbing

Zaterdagmorgen  18 februari trok een flinke delegatie mensen uit Meierijstad richting Den Bosch om daar op te bus te stappen naar Den Haag voor de actiedag van het Nationaal Zorgfonds. In Den Haag waren tienduizend mensen om te pleiten voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Een verandering in de zorg die betaalbaar is en er voor staat dat geld aan de zorg wordt besteed en niet aan winsten, wervingscampagnes en bureaucratie.

De dag startte met een debat tussen de lijstrekkers Emile Roemer, Jesse Klaver, Lodewijk Asscher en Henk Krol.Roemer benadrukte tijdens het debat de noodzaak om snel een streep te zetten door het eigen risico. ‘Het eigen risico is een boete op ziek zijn. Ziek zijn is geen keuze en daarom schaffen we het eigen risico af. De ziektekostenpremies maken we inkomensafhankelijk. Mensen met een middeninkomen en een lager inkomen zullen hiervan profiteren. Heel goed dat een links blok vandaag duidelijk maakt dat het eigen risico moet worden afgeschaft.’

Na het debat trokken de tienduizend demonstranten door Den Haag naar het torentje van Rutte. En niet alleen deze demonstranten staat achter het plan van het zorgfonds, want inmiddels hebben een kwart miljoen mensen de petitie ondertekend.

Foto: Guido Tubbing

Meer informatie: www.nationaalzorgfonds.nl

Reactie toevoegen

U bent hier