h

Neemt wethouder van Rooijen de raad wel serieus?

2 maart 2017

Neemt wethouder van Rooijen de raad wel serieus?

Foto: houtrook.nl / houtrook.nl

Sinds 1 maart is er duidelijkheid over het stookbeleid voor heel Meierijstad. In maart en november is er toestemming om snoeihout te verbranden. Fijn duidelijkheid. Daar was het SP- raadslid Wouters om te doen bij het stellen van vragen op 14 februari. https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2017/02/college-neemt-nog-meer-tijd

Tot onze verbazing echter heeft het college al op 21 februari het besluit genomen om hier een algemene ontheffing voor vast te stellen. En ja, dat kan volgens de Wet milieubeheer. Toch krijgt de SP pas op 27 februari het antwoord toegestuurd. Op onze vraag of de raad ruim voor november het nieuwe stook-beleid kan vast stellen krijgen we helemaal geen antwoord. Er zijn namelijk ook een flink aantal nadelen voor mens en milieu met stoken in de buitenlucht. In het kader van duurzaamheid zal er gezocht moeten worden naar alternatieve verwerkingsmethoden voor snoeihout. Dit onderzoek loopt in 2017. En het college verwacht dat in de loop van 2018 de alternatieve verwerkingsmethoden ingezet kunnen worden. Met geen woord wordt er gesproken dat hiervoor een raadsvoorstel zal komen. De SP is van mening dat dit wel zal moeten. We gaan de wethouder hierop zeker aanspreken.

Reactie toevoegen

U bent hier