h

Oproep tot breed front voor rechtvaardigheid

15 september 2018

Oproep tot breed front voor rechtvaardigheid

Foto: gtubbing

Vandaag was de SP Meierijstad vertegenwoordigd bij de manifestatie Tijd voor Rechtvaardigheid in Rotterdam op de Wilhelminakade bij Hotel New York. SP-leider Lilian Marijnissen riep tijdens haar toespraak op tot een breed front voor rechtvaardigheid: ‘Ik richt me vandaag tot u. Tot al die mensen die hard werken en er het beste van willen maken. Tot al die mensen die elke dag voelen dat ons land zo ontzettend veel beter kan. Het is tijd om onrechtvaardigheid niet langer voor lief te nemen.  Het is tijd om woede om te zetten in de moed om er iets aan te doen. Het is tijd om samen op te staan. Want als we samen opstaan, dán kunnen we winnen.

Vooraf aan de toespraak ondersteunden een hele reeks bekende Nederlanders de oproep.

Jan Struijs
Zo was er de leider van de politiebond, Jan Struijs die vertelde dat hij Rutte in een telefoongesprek duidelijk heeft gemaakt dat het nog niet is afgelopen nu er een CAO is. Ook de afschaffing van de dividendbelasting moet van tafel en er moet meer geld naar de zorg zodat de politie niet al zijn tijd kwijt is aan oproepen van overspannen psychiatrische patiënten die geen opvang hebben.

Ook sprak Coy Groenendijk ambassadeur van het Nationaal zorgfonds. Zij staat nog steeds vooraan samen met de SP in de srijd voor een betaalbare zorg voor iedereen, tegen de geldverspilling en de bureaucratie en voor een toegankelijke zorg.

 

Noortje van Lith
Daarnaast sprak ook Noortje van Lith. Zij schreef een indrukwekkende brief aan Rutte overhet wetvoorstel om mensen met een beperking onder het minimumloon te betalen. Dit wetvoorstel is inmiddels teruggedraaid onder grote druk van de publieke opinie en acties. Een practige overwinning dus. Maar Noortje laat het hier niet bij voor haar is de strijd voor een rechtvaardige maatschappij nog niet over!

De volleidge toespraak van Lilian Marijnissen is hier te vinden.

 

Reactie toevoegen

U bent hier