h

Raad van State vernietigt besluit plan Rembrandtlaan!

7 september 2018

Raad van State vernietigt besluit plan Rembrandtlaan!

Foto: veghel in beeld / veghel in beeld

Het plan Rembrandtlaan dient door de gemeente Meierijstad vernietigd te worden. Deze uitspraak heeft de Raad van State gedaan na beroep van een aantal bewoners van de Rembrandtlaan.

Een prachtig succes! Gefeliciteerd bewoners!

De betrokken bewoners, die in beroep zijn gegaan, spreken van gepruts en onbehoorlijk bestuur. En dat is inderdaad zo. Er is niet naar de bewoners geluisterd. De deal met projectontwikkelaar Heijmans komt op de eerste plaats, daarna het vrachtverkeer en tot slotte pas de bewoners. Dit leidde tot een plan waar minachting voor de burgers uit spreekt.

Het verkeersonderzoek, dat aan het plan te grondslag lag, geeft volgens de Raad van State een verkeerd beeld. Dit is in het verleden al door bewoners en SP (in de Raad en Commissie) naar voren gebracht, maar door de wethouder toendertijd arrogant terzijde geschoven.

Daarnaast is ook de klacht over toename van geluidshinder en verslechtering van de luchtkwaliteit door de Raad van State gegrond verklaard.

Wat nu?

Het komende plan moet beter worden. Daarom heeft SP-raadslid Kees van Limpt de volgende vragen gesteld aan de wethouder.

  • Wat zijn de gevolgen van de uitspraak en wat gaat er nu met het plan Heijmans gebeuren? Worden daarbij ook de alternatieven gebruikt, die door anderen zijn aangedragen.
  • Wat zijn de gevolgen voor de aanpassing van de N279?
    Volgens ingewijden kan het plan van de N279 ook de prullenbak in, omdat het gebaseerd op het plan Rembrandtlaan.
  • Wat is de schade voor de gemeente? De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente alle proceskosten moeten betalen. Terecht, maar hierdoor wordt er wel geld verspild als gevolg van onbehoorlijk bestuur.
  • Hoe en wanneer wordt de betrokken bewoners geïnformeerd en betrokken bij de verdere plannen?

De SP zal de nieuwe plannen weer kritisch volgen. Wij zullen de bewoners steunen voor een nieuw goed plan. Belangrijk is dat wij daarbij in de Raad steun krijgen, en dat de bewoners doorgaan met van zich te laten horen.

Heeft u vragen, opmerkingen of andere punten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reacties

Vraag 1 is overbodig, deze gaat toch de prullledak in?
De SP heeft zelf toch volk plannen gemaakt? Hoe staan de bewoners tegenover de SP plannen?

Reactie toevoegen

U bent hier