h

groenrenovatie M de Ruyterstraat, bewoners krijgen gelijk

28 september 2021

groenrenovatie M de Ruyterstraat, bewoners krijgen gelijk

Foto: SP

De groenrenovatie in de Michiel de Ruyterstraat wordt dit najaar afgerond. De parkeervakken van de eerste twee pleintjes (even nummers) worden uitgevoerd in grastegels en daarachter wordt opnieuw een verharding teruggebracht. Oftewel het trottoir achter de parkeervakken wordt teruggelegd. “We hebben dus toch gewonnen”, alsdus een van de veelal oudere bewoners van de twee pleintjes.

Een deel van de groenrenovatie wordt teruggedraaid. Een eerdere poging van de bewoners om de gemeente op andere gedachten te brengen mislukte. Er was inspraak geweest via een werkgroep, was het argument. Er is inderdaad een werkgroep geweest met 4 bewoners, die alle vier op de oneven nummers wonen. Een werkgroep die midden in de corona tijd digitaal moest vergaderen. Zeker voor veel oudere mensen een grote drempel om mee te durven doen.

De bewoners van de twee pleintjes krijgen nu toch gelijk. Op hun verzoek wordt daarom achter de parkeervakken opnieuw een stoep aangebracht. De stoep achter de parkeervakken te verwijderen bleek in de praktijk niet voor iedereen een goede ingreep.

De kinderen kunnen weer rondjes fietsen rond het plein, zonder op de openbare weg te komen. Mensen met een rollator kunnen weer gewoon rechtdoor lopen, zonder eerste over het hele plein  te moeten lopen. Voor de nieuw geplaatste afvalbak voor de hondenpoep-zakjes hoeft de hondenbezitter de straat niet meer over te steken.

Fijn dat er toch geluisterd is. Ook het trottoir bij de oneven nummers heeft nu verschillende verlaagde trottoirs gekregen. Wij zijn benieuwd of de grastegels op de parkeervlakken definitief blijven liggen.  “ Dat is niet goed voor dames met naaldhakjes. Die hakjes komen vast te zitten. Grastegels horen in de berm van de weg,” alsdus dezelfde bewoner die zijn best heeft gedaan voor het behaalde resultaat.

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2021/04/groenrenovatie-michiel-de-ruyterstraat

Reactie toevoegen

U bent hier