h

Tegoedbon voor huurders komt er aan!!

8 juni 2021

Tegoedbon voor huurders komt er aan!!

Foto: SP

Na een half jaar wachten, was het geduld bij SP raadslid Ruud Merks op.  Waar blijft de beloofde toegoedbon van 45 euro voor huurders van woningen van voor 1977?  Een tegoedbon om bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. (Wat tegelijkertijd zorgt voor meer comfort in de woning.)  Gelijke monniken, gelijke kappen, voor eigenaren dus ook voor huurders.  Reden voor het SP raadlid om aan de bel te trekken, en het college om opheldering te vragen.  En met succes!!! Bij de nieuwe tegoedbonactie zullen alle huurders en eigenaren met een woning na 1977 een tegoedbon ontvangen. Deze nieuwe actie wordt in laatste kwartaal van 2021 uitgevoerd.

Schriftelijke vragen van SP Ruud Merks en de antwoorden van het college

In de raadsvergadering van 5 november 2020 werd er door wethouder Van Rooijen bij de behandeling van art 33 vragen, een mondelinge toezegging gedaan. Ook huurders (net als woningeigenaren) van een woning van voor 1977 zouden een tegoedbon van 45 euro gaan krijgen. Een tegoedbon om bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Tot op heden hebben wij niets meer vernomen.

Wanneer wordt deze toezegging waar gemaakt en kunnen de huurders deze tegoedbon ontvangen?

Antwoord:  Bij de eerdere tegoedbonactie eind 2020 hebben alle eigenaren met een woning die gebouwd is vóór 1977 een tegoedbon ontvangen. Bij de nieuwe tegoedbonactie zullen alle huurders en eigenaren met een woning na 1977 een tegoedbon ontvangen. Deze nieuwe actie wordt in Q4 (4e kwartaal 2021 uitgevoerd

Zie verder:

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2020/11/geen-discriminatie-ook-huurders-het-kado

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2020/10/discriminatie-van-de-huurders

 

Reactie toevoegen

U bent hier