h

Overheid pas op je tellen.

17 december 2021

Overheid pas op je tellen.

Foto: SP

Bij de plannen rond de Rembrandtlaan in Veghel ging het al mis. En nu bij de N279 ook weer. Plannen van tafel geveegd door de Raad van State, vanwege verouderde verkeerstellingen. In Veghel gebruikte ze destijds de tellingen uit 2008. Bij plannen die tien jaar later in de steigers stonden. En dus niet klopten. Nu wordt de provincie teruggefloten omdat de tellingen geen betrouwbaar beeld geven van de te verwachten verkeersdrukte. Als SP in de gemeente Veghel hebben wij toen al gevraagd om actuele verkeerstellingen en ook bij de plannen rond de N279  in relatie tot de zogenaamde korte haak en aansluiting op de Rembrandtlaan vroegen wij om recente cijfers. Want het verkeerscirculatieplan dat deze moest bieden is nog steeds niet met de raad gedeeld. Het is dus blijkbaar voor lokale en  provinciale overheid ontzettend lastig verkeersstromen goed  in te schatten.

Zoals nu geen rekening gehouden werd met  nieuwe bedrijven op Doornhoek en Foodpark. En ook niet met het door ons als SP al vaak aangehaalde risico dat de N279 gebruik zou gaan worden door vrachtverkeer als korte route  richting Randstad. Met alle overlast daarvan voor ons.

Kortom: overheid pas op je tellen, want goed (laten) tellen (zal wel door dure bureaus gedaan worden vrezen we) en de juiste cijfers aanleveren blijkt lastiger dan je denkt.

Zie verder

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2019/11/de-sp-lijkt-na-veel-omwegen-toc...

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2017/06/gedraai-rond-de-n279

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2017/05/ontwikkelingen-n279rembrandtlaan

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2017/06/opwaardering-n279

https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2018/09/raad-van-state-vernietigt-beslu...

https://meierijstad.sp.nl/verkeer-en-vervoer-veilig-en-soepel

 

Reactie toevoegen

U bent hier