h

 

Hieronder al het nieuws van de SP afdeling Meierijstad
4 februari 2023

Superzaterdag in de Bloemenwijk

Foto: SP

Vandaag waren we met meerdere SP'ers actief in de "Bloemenwijk" in Schijndel. We kwamen in actie voor de Volkspetitie voor het nationaliseren van onze energie⚡️en het verlagen van de rekening.  Naast de leuke contacten, haalden we vele handtekeningen op en maakten we zelfs nieuwe leden.  Kortom een geslaagde dag.

Lees verder
3 februari 2023

Het belang van de Provinciale Staten

Foto: SP

Het belang van de provinciale politiek...15 maart kiest u voor uw provincie, maar ook voor de landelijke politiek. De mensen van de Provinciale Staten waar u op stemt, kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Deze verkiezingen gaan over de politiek in de provincie, maar bepalen indirect ook de toekomst van het landelijke beleid. Of de regering van Mark Rutte door kan gaan op de huidige weg of dat ook nationaal een eerlijkere en socialere politiek mogelijk kan worden.

U kunt de SP daar op 15 maart bij helpen. Met uw steun kunnen wij in de provincie én in Den Haag beter opkomen voor uw belangen !!!

Wat doet de Provincie?

Lees verder
1 februari 2023

Ga mee met de SP. laat je horen!!

Het moet anders! Kom op 11 februari naar het Volksprotest om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Samen nationaliseren we onze energie en verlagen we de rekening.

Er rijden gratis bussen naar het #Volksprotest. Meld je nu aan via www.volksprotest.nl

Lees verder
31 januari 2023

Sp vraagt aandacht voor energietoeslag 2023.

Foto: SP

De inkomensgrens om energietoeslag met succes aan te kunnen vragen is  afgelopen jaar omhoog gegaan. Met een inkomen van 120% van de bijstandsnorm ging dit omhoog naar 130% van de norm. De eerste stap was gezet.  Al jarenlang pleit de SP voor een verhoging van de bijzondere bijstandsnorm van 120 naar 130%. Wat betreft de energietoeslag is het dus gelukt. Mooi en goed voor veel van onze inwoners.  MAAR.... wat  gaat er in 2023 gebeuren?  Onze SP fractie Meierijstad trekt meteen aan de bel, en vraagt om opheldering.

Lees verder
25 januari 2023

Op de koffie bij frank

Foto: Arie Smetsers / Arie Smetsers

Als raadslid of commissielid word je regelmatig uitgenodigd bij lokale bedrijven om te komen kijken, maar vaak verzoek je ook zelf om langs te mogen komen. Zo kwamen we bij Frank van Genugten terecht. Frank is een zeer gastvrije ondernemer uit Sint-Oedenrode met een monovergistingsinstallatie. 

Lees verder
24 januari 2023

oud- burgemeester Sint Oedenrode overleden

Ons bereikte het trieste nieuws dat Peter Maas, de laatste burgemeester van Sint-Oedenrode, is overleden. In 2003 werd hij benoemd als burgemeester van Sint-Oedenrode, tot de opheffing van de gemeente op 1 januari 2017. Daarnaast en daarna was hij vanaf 1 november 2016 ruim twee jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Bladel.

Onze condoleance gaan uit naar zijn familie, vrienden, kennissen en iedereen die zich met hem verbonden voelt.

Bestuur en fractie SP Meierijstad

Lees verder
22 januari 2023

mbo campagne jongeren

Foto: SP

Hoe oneerlijk is het dat mbo'ers wel student zijn, maar geen studentenkorting krijgen? En dat ze wel stage lopen, maar vaak nauwelijks of geen stagevergoeding ontvangen? En de politiek heeft het de hele tijd over hoe belangrijk het is om 'een vak te leren' maar zorgen dat mensen fatsoenlijk betaald worden doen ze niet. SP Jongeren hoort steeds vaker van mbo-studenten dat ze zich niet gehoord voelen. En terecht. De werkende klasse werkt het hardst, maar krijgt het minst. Dat moet andersom. Daarom zijn SP-jongeren een campagne gestart waarmee ze de komende tijd bij mbo-studenten hun verhalen gaan ophalen. Waar maken Mbo's ers zich nu het meest zorgen om? Wat speelt er op het werk, op school en in je vrije tijd? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Laat deze hier achter!

    Doe je verhaal hier

Tom Merks (SP contactpersoon jongeren Meierijstad):
SP jongeren onderscheidt zich van andere politieke jongerenorganisaties door vooral iets te doen aan de problemen in plaats van erover te praten. Alleen dan veranderen we de wereld! Daarom organiseren we ons op onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn.

Lees verder
17 januari 2023

Ga mee met SP Meierijstad NAAR HET VOLKSPROTEST OP 11 FEBRUARI!

Foto: SP

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Daarom komen we op zaterdag 11 februari in actie. Kom samen met SP Meierijstad in actie. Want het is genoeg geweest! Terwijl wij in de kou zitten, maken Essent, Eneco en Vattenfall samen een miljard winst per jaar. In plaats van onze rekening te verlagen, wordt dit geld verdeeld onder de aandeelhouders.

Dit moet anders en dit kan anders! Onze energie hoort niet op de markt. Kom daarom op zaterdag 11 februari om 13.00 uur naar het Beursplein in Amsterdam. Samen zeggen wij: verlaag de rekening en nationaliseer onze energie. Samen pakken we de zeggenschap over onze energie terug en verlagen we de rekening. 

Er rijden gratis bussen naar het Volksprotest.  Kijk hier voor meer informatie. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf naar de opstapplaatsen te gaan. SP Meierijstad regelt namelijk  (gratis) vervoer naar de opstapplaatsen. U dient zich dan wel, naast het aanmelden via onderstaande link, ook aan te melden via telefoonnummer 073-5430460 of via mail meierijstad@sp.nl    

.IK BEN ERBIJ!

Lees verder
16 januari 2023

Sp jongeren in actie

Foto: SP

Vanavond voerden SP jongeren actie in Den Bosch.Tom Merks (Meierijstad, rechts op foto) : "Terwijl in veel huizen mensen hun verwarming nauwelijks aan durven zetten omdat ze de rekening niet kunnen betalen, maken energiebedrijven miljarden winst. Voor de privatisering hadden veel provincies zeggenschap over de energie. De Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart zijn daarom een belangrijk moment: pakken we onze energie terug en verlagen we de energierekening? Of blijven we voor de winsten van de aandeelhouders van de energiebedrijven betalen?"

Lees verder
8 januari 2023

2022...er viel wat te juichen

Het kalenderjaar 2022 stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Die voor ons als SP een zetel winst opleverde. Dus vanaf maart vier raadsleden i.p.v. drie. (zie foto: een juichende Kees van Limpt, tijdens de uitslagavond) Tot 16 maart  waren er vier beeldvormende avonden, evenzoveel commissievergaderingen en twee raadsvergaderingen. Drie mede door ons  ingediende moties werden aangenomen. Over aandacht voor voetgangers, geen zandwinning in Boerdonk en geluidshinder. Eind maart twee raadsvergaderingen met afscheid en installatie. Van vier raadsleden (Ruud, Kees, Tonnie en Marieke) en drie burgercommissieleden. (Geert, Jeanette en Tom) Flink versterkte fractie dus.

Lees verder

Pagina's

 

 

Hieronder al het nieuws van de SP afdeling Meierijstad