h

Nieuws van de afdeling

18 mei 2024

Van de ene Bloemenwijk naar de andere Bloemenwijk.

Foto: SP

Twee weken waren we 'te gast" in de Bloemenwijk in Schijndel.  Wat is dan  toepasselijk om deze keer een andere Bloemenwijk te gaan bezoeken in Meierijstad. Dit keer in Veghel.
Vandaag onder een stralend zonnetje, belden we huis-aan -huis aan om met bewoners in gesprek gaan.  Niet alleen vragen wat er leeft in de buurt, maar ook om aandacht te vragen, voor een SP voorstel om een miljonairsbelasting in te voeren. 

https://www.sp.nl/nieuws/2024/05/sp-lanceert-nieuwe-miljonairsbelasting-...

Lees verder
13 mei 2024

Wijkdiscriminatie in Meierijstad ? 

Foto: SP

"Wanneer je door Veghels Buiten wandelt of fietst  lijkt het, alsof je toch wel in een speciale wijk komt. Want je treft er niet alleen grote hekken aan waarin de naam gebeiteld staat, maar ook een soort van toegangspoortjes waarin de naam Veghels Buiten gegraveerd staat. Met wat vrolijke vogeltjes als toegift. Mag wat kosten!  "   Aldus SP raadslid Kees van Limpt, in deze column...   Benieuwd wat Van Limpt nog meer te vertelllen heeft? Lees dan hieronder zijn hele column..

Lees verder
11 mei 2024

Heb jij je stempas al binnen? Bewaar hem goed!

Laat bij de Europese verkiezingen op 6 juni jouw stem niet verloren gaan. En kom op. Voor jezelf. Voor elkaar.
Stem SP.

Foto: SP
Lees verder
7 mei 2024

SP LANCEERT NIEUWE MILJONAIRSBELASTING VOOR ALLERRIJKSTEN

Foto: SP

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, lanceerde SP-leider Jimmy Dijk een wet en een petitie voor het invoeren van een miljonairsbelasting. Met deze nieuwe initiatiefwet moeten multimiljonairs 5% belasting gaan betalen op hun vermogen boven de 5 miljoen euro. Dijk: ‘De ongelijkheid neemt toe, dat is onacceptabel. Met een bescheiden belasting voor de 0,3% rijkste Nederlanders, kunnen we die ongelijkheid aanpakken. Dat levert 12,7 miljard euro op. Hiermee kunnen we flink investeren in onze publieke voorzieningen zoals zorg, volkshuisvesting, onderwijs en energie. De superrijken gaan het niet voelen, maar de levens van miljoenen Nederlanders ga je er compleet mee veranderen.’       

Om de initiatiefwet van Dijk kracht bij te zetten is de SP ook een petitie gestart, die hier te ondertekenen is. Het idee voor een miljonairsbelasting is niet nieuw en ook al eerder voorgesteld, maar een vermogensbelasting van 5% voor vermogenden met meer dan 5 miljoen is wel nieuw. Daarmee worden bijvoorbeeld zelfstandigen en kleine ondernemers ontzien die zelf pensioen hebben gespaard, hun bedrijf hebben verkocht of waarvan hun woning flink in waarde is gestegen waardoor ze op papier net aan miljonair zijn.

Lees verder
6 mei 2024

SP-ers trekken de wijken in

Foto: SP

Afgelopen zaterdag gingen actieve SP-ers (samen onze SP-raadsleden) weer "buurten in de wijk" Dit keer gingen we langs de deuren in de "Bloemenwijk" in Schijndel.

De beste manier om te weten te komen wat er leeft onder de mensen is niet afwachten maar ze actief opzoeken en aanspreken, in hun eigen omgeving, hun eigen buurt. Door middel van die gesprekken weten we wat er aan de hand is en wat er  daarover aan gedachten leven. Beide zijn voor ons, als SP van het grootste belang om op de juiste wijze te kunnen analyseren aan de hand van de ervaringen die we samen opdoen.  

Lees verder
1 mei 2024

KOM IK IN AANMERKING VOOR DE HUURVERLAGING IN 2024 VOOR LAGE INKOMENS?

Foto: SP

Corporatiehuurders (oa Woonmeij en Area) met een laag inkomen hadden in 2023 recht op eenmalige huurverlaging. Wie deze huurverlaging in 2023 niet kreeg maar er wel recht op had, kan deze nog tot eind 2024!!!! aanvragen.  Het kan u honderden euro's per jaar opleveren . (besparen)

U komt mogelijk in aanmerking voor de huurverlaging voor lage inkomens als u een laag inkomen heeft, en:

  • vanaf 1 maart 2023 of eerder een sociale huurwoning of een woonwagen huurt bij een woningcorporatie;
  • u voor die woning of woonwagen niet in 2023 een huurverlaging voor lage inkomens heeft gehad; en
  • voor die woning of woonwagen meer dan € 577,91 (in 2024) aan kale huur per maand betaalt. 

Voor huurcontracten die na 1 maart 2023 zijn ingegaan, kunt u geen huurverlaging voor lage inkomens aanvragen.

Deze huurverlaging voor lage inkomens staat los van de andere redenen om huurverlaging aan te vragen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier