h

Nieuws uit 2019

5 december 2019

Nieuw Wijkgebouw Bloemenwijk pas in 2023???

Foto: mooischijndelkrant

Tijdens de ledenvergadering van bouwvereniging Woonmeij op 3 december kwam ook het wijkgebouw Bloemenwijk (Boschweg Schijndel) ter sprake. De directeur vertelde dat begin volgend jaar Woonmeij en de gemeente Meierijstad gezamenlijk een intentieverklaring gaan ondertekenen. Mooi, zou je zeggen.

Echter op vragen vanuit de ledenvergadering, wat zijn de intenties, daar kon hij inhoudelijk niet op ingaan. De intentieverklaring die ondertekent gaat worden, is dat er een multifunctioneel wijkgebouw gebouwd gaat worden, met woningen. Zoals u weet is de SP daar een groot voorstander van.

Maar in de planning van nieuwbouw plannen van Woonmeij is het wijkgebouw in de Bloemenwijk  opgenomen in het jaar 2023.   Dit vraagt om opheldering.

Tonnie Wouters:  “2023  pas? , dat kan toch niet waar zijn. Dit project loopt al jaren. Het kan toch niet zo zijn, dat de buurt nog 3 jaar moet wachten”

 

SP raadslid Tonnie Wouters heeft het college van B. en W. meteen vragen gesteld.  En wil zsm opheldering.

Lees verder
4 december 2019

SP Meierijstad voert 'actie' voor meer betaalbare woningen

met dank aan http://meierijstad.nieuws.nl

©meierijstad.nieuws.nl

Lees verder
1 december 2019

Mini camping op Scheifelaar

Foto: SP

Met het realiseren van "minicamping de Scheifelaar" in Veghel, vroeg SP Meierijstad, aandacht voor het tekort van betaalbare woningen in Meierijstad.   "Waarom woont hier niemand" was de slogan die overal te vinden was,  op de minicamping.  Deze lokatie staat symbool voor de kromheid die er is in Meierijstad.  Grote  lappen grond, waarvan de gemeente Meierijstad mede-eigenaar is, zijn klaar voor het realiseren van woningen.  Maar gebouwd wordt er niet, terwijl de vraag naar betaalbare woningen giga groot is.  Een doorn in het oog van de SP.  Tijd voor actie......   Hieronder een weergave van de actie.

Foto: SP
Lees verder
28 november 2019

SP voert actie in Veghel

Foto: SP

Zaterdag 30 november vragen we extra aandacht voor betaalbare woningen op de Scheifelaar in Veghel. Al meer dan tien jaar liggen grote lappen grond op de Scheifelaar II (in eigendom van gemeente Meierijstad en bouwbedrijf Van de Ven)  in Veghel onbebouwd. Terwijl de hele infrastructuur al vanaf het begin aanwezig is. Zoals ook te zien in het filmpje bij het programma “Kan nie waar zijn” van april 2015.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=EqiXoQEAkwQ&feature=emb_logo

We willen voorkomen, dat grote stukken grond nog eens vele jaren onbebouwd blijven.  Gereserveerd voor mensen met veel geld. Terwijl de nood voor wie aangewezen is op een sociale huurwoning of betaalbare koopwoning zo hoog is.

Daarom organiseren we aanstaande zaterdag een soort van “tentenkamp” op de Scheifelaar. Van 11.00 uur tot 13.00 uur zijn we aanwezig met protest borden met de tekst, “Waarom woont hier niemand?” We zetten een partytent neer, kleine tentjes, caravans en campers, als symbolische woonverblijven.

Lees verder
20 november 2019

Informatie & advies voor iedereen

  • Problemen met verhuurder, werkgever of uitkeringsinstantie?
  • Verdwaald in het woud van regels en procedures?
  • Van het kastje naar de muur gestuurd?

Hulp nodig om onrecht aan te pakken? Dan kunt u een beroep doen op de Hulpdienst van de SP. Onze medewerkers:

  • helpen u met informatie en advies,
  • vullen formulieren samen met u in
  • wijzen u zo nodig de weg naar mensen die u verder helpen

Voor wie een helpende hand kan gebruiken:

Deze service van de SP-Hulpdienst is gratis en voor iedereen. Dus
aarzel niet als u een helpende hand kunt gebruiken. Het inloopspreekuur is elke maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Foto: SP
Lees verder
20 november 2019

DOE je MEE?

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis is er vandaag een landelijke staking in onze ziekenhuizen. Mensen in de zorg werken met hun hart. Als die het werk neerleggen dan weet je een ding zeker: dan is het echt flink mis.

En het is ook echt mis in de zorg. Want hoe frustrerend is het als je voor mensen wilt zorgen, een opleiding hebt gehad en keihard je best doet, maar je simpelweg gewoon te weinig tijd en collega's hebt om het werk goed te doen?

Lees verder

Pagina's

U bent hier