h

Nieuws uit 2022

23 december 2022

De wethouder van 30 miljoen

Foto: Meierijstad.nl / Meierijstad.nl

Tijdens de raadsvergadering van 15 december stond Veghels Buiten Noordoost op de agenda. Wethouder van Burgsteden (foto) gaf aan, dat verhoging van het beoogde percentage (25%) sociale huur, in dat gebied  naar 35% dertig miljoen euro!!! zou gaan kosten. Op een “winst” van 1.6 miljoen. Onze globale berekening geeft aan, dat met wat creatieve oplossingen dit “verlies” beperkt zou kunnen worden tot een veel lager bedrag. Roept de wethouder zomaar iets, hoe komt hij daar aan? Voor ons een raadsel! Reden om de wethouder om een verklaring te vragen. Via schriftelijke vragen, vraagt SP raadslid Kees van Limpt, of de wethouder kan uitleggen hoe hij aan dit bedrag komt en of en op welke wijze hoe mogelijkheden gevonden kunnen worden om het verlies te beperken

Lees verder
20 december 2022

De vlag kan uit! Kamer stemt unaniem voor afschaffing verhuurdersheffing

De vlag kan uit. Negen jaar na invoering van de verhuurderheffing (waartegen de SP met huurdersorganisaties vanaf het allereerste begin actievoerde) heeft de Eerste Kamer, unaniem vóór afschaffing ervan per 1 januari 2023 gestemd.  Ook in Meierijstad heeft de SP actie gevoerd.  In februari 2020 steunde de gemeenteraad een motie van SP, waarin de gemeenteraad de regering opriep, om de verhuurdersheffing af te schaffen.

Lees verder
20 december 2022

HET BOEK ‘DE WINST VAN EERLIJK DELEN’ VAN LILIAN MARIJNISSEN

Foto: SP

In ‘De winst van eerlijk delen’ legt Lilian Marijnissen ons politiek systeem op de snijtafel. Met een vlijmscherpe analyse komt ze tot een onverbiddelijke conclusie. 

Dit doet ze op de toegankelijke en open manier die we van haar kennen. Doorspekt met persoonlijke anekdotes, actuele feiten en keiharde argumenten laat ze zien waar Nederland de verkeerde afslag heeft genomen.

Maar daar blijft het niet bij. In haar boek beschrijft ze hoe we de weg terug kunnen vinden. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Een fundamentele verandering is nodig.

 

 WORD LID EN KRIJG HET BOEK GRATIS!

Als je nu lid wordt van de SP dan krijg je het boek ’De winst van eerlijk delen’ gratis.

Lees verder
19 december 2022

Prettige feestdagen

Foto: SP
Lees verder
16 december 2022

Toch meer sociale huur in Veghels Buiten?

Foto: SP

Op de agenda van de raadsvergadering van 15 december stond de vaststelling van het laatste deel van Veghels buiten. Waar nog een kleine 1200 woningen moeten komen. Waarvan volgens het voorstel 25% sociale huur zou moeten worden. Samen met Hart en de PvdA/GroenLinks diende wij als SP een amendement in, waarin gevraagd werd het percentage sociale huur te verhogen naar 35% en dan 10% minder dure koop. En al roepen alle partijen in Meierijstad al jaren dat er meer in die sector gebouwd moet worden, alleen D’66 en Gemeentebelang wilden ons wel steunen. Geen meerderheid dus.

Lees verder
16 december 2022

Waardering voor onze vaste vrijwilligers

Foto: SP

Daar staan ze klaar, de Kerstpakketten. Te wachten op onze vaste vrijwilligers. Als blijk van waardering, omdat ze het hele jaar voor ons klaar staan.  Vandaag blikken we samen, onder het genot van een hapje en drankje, terug op het afgelopen jaar. En mag iedereen ook nog een krat met inhoud mee naar huis nemen.  

Lees verder

Pagina's

U bent hier