h

Nieuws uit 2016

22 december 2016

Huis en Erf

In de ledenvergadering van Huis en Erf zijn de leden niet erg veel wijzer geworden. De directeur wordt vervangen, zoals gezegd komt er in 10 jaar tijd de vijfde directeur. Zie ook het artikel van 14 december.

Lees verder
14 december 2016

Bouwvereniging Huis en Erf: Nog niet goed

Het gaat niet goed bij bouwvereniging Huis en Erf. In 10 jaar tijd komt er voor de vijfde keer een nieuwe directeur-bestuurder. De sinds 10 jaar geleden ingevoerde twee-lagen structuur,
een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht, is duidelijk geen succes. Huis en Erf is gelukkig wel nog een vereniging. Maar sinds de twee-lagen structuur mogen de leden niet meer hun voorzitter en bestuur kiezen. 
En heeft de directeur-bestuurder, Marcel Meulen, het alleen voor het zeggen. En moet de Raad van toezicht controleren. Natuurlijk moet je de directeur vervangen als hij niet goed functioneert. Je kunt je ook afvragen of de Raad van Toezicht de afgelopen drie jaar de directeur wel voldoende heeft gecontroleerd en heeft gecorrigeerd.

Lees verder
14 december 2016

Vijf wethouders is genoeg

Nu de uitslag van de raadsverkiezingen bekend is, moet er een college van Burgemeesters en Wethouders samengesteld worden.  Dit wordt da het dagelijk bestuur van de gemeente. Team Meierijstad heeft Jan van Loon, ex-wethouder uit Oss aangesteld om te onderzoeken wat er mogelijk is. Zijn conclusie; een zo breed mogelijke coalitie. Team Meierijstad en het CDA hebben samen 20 van de in totaal 35 zetels. Een ruime meerderheid. Een derde of vierde partij erbij is niet nodig. En met 4 wethouders (twee per partij) is Meierijstad met 80.0000 inwoners prima te besturen. Ter vergelijking; Tilburg (213.000 inwoners), Den Bosch (108.000 inwoners) kunnen het met vijf wethouders.

Lees verder
29 november 2016

SP komt met drie zetels in de Raad

9,6% van de stemmen kreeg de SP bij de herindelingsverkiezingen in Meierijstad afgelopen maand. Genoeg voor 3 zetels. Lijsttrekker Ruud Merks:  ‘We hadden er meer van gehoopt, maar we hoeven ons echt niet te schamen voor deze uitslag.We hebben een goede campagne achter de rug en veel enthousiaste reacties gekregen.’ Ruud Merks kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de verkiezingen. ‘We zijn groter dan de PvdA en D66 en even groot als de VVD. Van de landelijke partijen heeft alleen het CDA meer zetels en we hebben ons ondanks het enorme succes van een nieuwe lokale partij Team Meierijstad   behoorlijk weten te handhaven.’ Vooraf werd er met interesse naar deze verkiezingen gekeken door de landelijke politieke partijen, maar de uitkomst is volgens Merks niet naar landelijk niveau te vertalen. De ervaring leert ons ook dat bij herindelingverkiezingen, de extreme lage opkomst,  de SP parten speelt.

Lees verder
22 november 2016

Emile geeft stemadvies

Lees verder
22 november 2016

Onze Topper op één....?

Nu hadden de meeste verwacht dat er een kennismaking zou komen met mij als  lijsttrekker.  Nou mooi niet.... Iedereen kent me nu wel z'on beetje. Ik heb al in alle kranten, websites, folders  gestaan. Ik wil het hebben over al die andere toppers.  Al die enthousiaste SP-ers  die de afgelopen maanden in de weer zijn geweest en niet altijd in de publiciteit stonden. Of het nu ging om folderen in de wijken, huis en huis aanbellen en met mensen in gesprek gaan,  posters plakken, borden plaatsen. Telkens konden we een beroep op hun doen. En dan die SP-ers die van heinde en verre kwamen om ons te ondersteunen.  Voor  al die mensen maak ik een diepe buiging. Dat zijn de SP-ers die in mijn ogen het verdienen om op één te staan. Zonder hen was ik nergens.  En het is voor mij een grote eer  (en ik ben supertrots) dat ik lijsttrekker mocht  zijn en dat ik samen met al mijn "kameraden" een fantastische campagne heb mogen voeren.  Dank hiervoor.

Lees verder

Pagina's

U bent hier