h

Nieuws uit 2011

21 november 2011

Teleurgestelde starters

Ook met 20% korting op de verkoopprijs van de 7 appartementen die Huis en Erf daarmee goedkoper heeft gemaakt, blijft zo'n appartement onbereikbaar voor een alleenstaande starter. Niet omdat het inkomen te laag zou zijn. In de krant stond speciaal voor de inkomens van 33.700 euro tot 55.000 euro. Met ruim 34.000 euro zou het dus geen probleem moeten zijn. Maar dat is het wel.

Lees verder
18 november 2011

Huis en Erf wil starters helpen

Huis en Erf heeft meer oog voor starters die een woning nodig hebben dan de volledige gemeenteraad van Schijndel met uitzondering van de SP fractie. Huis en Erf gaat met extra korting (20%) via Koopgarant op de taxatiewaarde 7 appartementen te koop aanbieden voor mensen met een inkomen van 33.700 euro tot 55.000 euro bruto per jaar. Het inkomen van mensen die nu buiten de boot vallen voor een betaalbare huurwoning en ook geen koopwoning kunnen kunnen betalen.,

Lees verder
22 oktober 2011

Ketelven: Eindelijk warm water en warmte.

Als je ’s winters door het Ketelven en Mergelven liep, zag je regelmatig mensen met jassen aan binnen zitten en hoorde je gillen uit de douche omdat het warm water weer op was. Dat kwam omdat er bij de bouw van de woningen in 2008 er door het bedrijf Eco-maat in samenwerking met Woonbelang een energiezuinig aardwarmtesysteem was aangelegd, waarbij de bewoners konden profiteren van een ingenieus systeem van levering van energiewater voor de vloerverwarming en warm water.

Lees verder
1 mei 2011

Warmteproblemen Ketelven

3½ jaar geleden heeft Woonbelang aan het Ketelven en Mergelven woningen gebouwd die verwarmd zouden worden met een geheel nieuw warmtesysteem gebaseerd op grondwarmte. Woonbelang is hiervoor in zee gegaan met het bedrijf Eco-Maat. Toen de bewoners voorgelicht werden over het systeem waren er juichende verhalen over dat ze minder energiekosten gingen betalen en dat het een prachtig systeem zou worden. Nu, 3 ½ jaar later zijn de geluiden anders. Bewoners krijgen hoge rekeningen, moeten met koud water douchen en krijgen hun huis niet goed warm. Woonbelang en Eco-maat beloven al 3 ½ jaar dat het beter gaat worden, maar er is nog steeds weinig verbeterd.

Lees verder
29 april 2011

Huis en Erf en ......

De ledenvergadering op donderdag 28 april van Huis en Erf was verhelderend. De leden kregen een toelichting op de gebeurtenissen na de laatste algemene ledenvergadering van 12 januari. Dit was een turbulente vergadering waar de Raad van Toezicht verantwoording aflegde waarom zij het ontslag van directeur Phiferons bij de rechtbank hadden aangevraagd. Een turbulente vergadering waar een aantal leden, maar ook de Zelfstandige Huurders Vereniging (ZHV) bij monde van de voorzitter Hans Wolven nog voordat de rechter uitspraak had gedaan, die kwam op 19 januari, openlijk partij kozen voor dhr Phiferons.

Lees verder
8 maart 2011

Wateroverlast tuinen Ketelven en Mergelven

Al meer dan drie jaar zijn er aan het Ketelven en het Mergelven problemen met de verwarming en warmwatervoorziening. De bewoners zijn – met steun van de SP – bezig om Woonbelang en de warmteleverancier Ecomaat zover te krijgen om de zaak in orde te brengen. Maar dit is nog steeds niet gelukt.
Wateroverlast Ketelven-Mergelven

Lees verder

Pagina's

U bent hier