h

Nieuws uit 2009

24 december 2009

Beroep op SP om toe te treden tot raadscommissie podium

Tijdens de eerste bijeenkomst van de commissie die een podiumaccomodatie gaat onderzoeken is nogmaals aangegeven dat het wenselijk is dat alle fracties in de commissie deelnemen. De commissie heeft dan ook een dringend beroep gedaan om de SP-fractie om alsnog deel te nemen in de commissie.

Lees verder
18 december 2009

Praatclubje over Theater is overbodig

Opvallend was de insteek van de SP over het voorstel van Frans Schuurbiers om een aparte commissie voor onderzoek naar de mogelijkheid van een theater in ons dorp. “Zo’n praatclubje is gewoon overbodig,” stelde Ruud Merks namens zijn fractie. Hoewel andere partijen Merks probeerden over te halen toch mee te doen, bleef het SP-raadslid bij zijn mening.

Lees verder
13 december 2009

Koerswijziging zorgt voor starterslening?

Niet de aanhoudende druk van de SP, maar een eigen koerswijziging is volgens wethouder Eijkemans reden dat er alsnog een starterslening komt. Tonnie Wouters (SP) gaat in op de redenering van de wethouder.

Lees verder
6 december 2009

Onaanvaardbaar tekort huurhuizen

De SP vindt het grote tekort aan huurhuizen het belangrijkste onderwerp voor de komende gemeenteraadsperiode. Er staan 3500 mensen ingeschreven bij Woonbelang die nog geen huurhuis hebben in Veghel, maar dat wel graag willen. Zij zullen binnen afzienbare tijd ook geen woning toegewezen krijgen. Ondertussen worden in de nieuwbouwplannen vrijwel geen huurwoningen voorzien.

Lees verder
3 december 2009

Theater? SP kiest voor podium

Vanavond in de commissie discussie over waar een theater gebouwd zou moeten worden. Moet het City-Theater worden omgebouwd tot theater of moet er een gebouwd worden bij 's Specturm
De SP is helder: 8 jaar is er geprobeerd om in Schijndel een theater te realiseren. Dit is falikant mislukt. Om onze verenigingen niet langer in de kou te laten staan, stapt de SP af van de plannen voor een theater en stelt dat er voor geringe kosten een podlum in 't Spectrum gerealiseerd kan worden.

Lees verder
18 november 2009

Geen avontuurlijke speeltuin, wel drie avontuurlijke speelplekken

Door tegenwerking van het gemeente-bestuur is het niet mogelijk om Schijndel een grote speeltuin te geven. Tonnie Woutes vindt dit nog steeds bijzonder jammer. Zij is daarom op zoek gegaan naar een alternatief. Zoals het er nu naar uitziet gaat dit alternatief er ook komen: 3 avontuurlijke speelplekken in de wijken. Mogelijk gemaakt door de Schijndelse SP

Lees verder

Pagina's

U bent hier