h

Nieuws uit 2020

31 december 2020

Je zou dus bijna zeggen tegen een bijstandsgerechtigde: wordt raadslid.

Foto: SP

Een wereld van verschil: kijk en vergelijk.  

Je leest het bijna met het schaamrood op je kaken. Een vrouw uit de gemeente Wijdemeren moet 7000 euro terugbetalen aan de gemeente, omdat haar moeder jarenlang boodschappen voor haar had gedaan. Om haar dochter, die leeft van een bijstandsuitkering van 1095 netto per maand, wat te helpen om rond te komen. Te zorgen dat de maand voor haar niet langer is dan de inhoud van haar portemonnee.

Lees verder
19 december 2020

Doe ook mee met onze campagne!

Foto: SP

De SP heeft een bijzondere geschiedenis met campagnevoeren. Heel vernieuwend waren de gepersonialiseerde filmpjes die mensen aan elkaar doorstuurden. Maar als je mensen vraagt zich wat ze herinneren van SP-campagnes, hoor je vaak: het tomaatsponsje! Wie in de afgelopen jaren op straat heeft gestaan voor de SP, weet dat de handige keukenhulpjes-met-campagne-boodschap soms bijna uit je handen worden gegrist. Het is niet zo gek dat de tomatenspons zo bekend is: het past bij het soort campagne voeren waar de SP het best in is: op straat, dicht bij de mensen- en daar het gesprek aangaan.

Lees verder
17 december 2020

Deze ouders verdienen compensatie

Foto: SP

De parlementaire ondervragingscommissie die onderzoek deed naar de toeslagenaffaire heeft haar rapport gepresenteerd. Duizenden
ouders én hun kinderen zijn slachtoffer geworden van een falende
overheid. We weten inmiddels dat er ook gezinnen in Meierijstad zijn, die (zwaar) zijn getroffen.  De conclusies van het onderzoek naar de toeslagenaffaire zijn helder en keihard.

Lees verder
13 december 2020

Waardering voor onze vrijwilligers

Foto: SP

Daar staan ze klaar, de Kerstpakketten. Te wachten op onze vaste vrijwilligers (kanjers) . Als blijk van waardering, omdat ze het hele jaar voor ons klaar staan.  Ieder jaar blikte we samen, onder het genot van een hapje en drankje, terug op het afgelopen jaar. En mocht iedereen een krat met inhoud mee naar huis nemen.  Helaas is dat dit jaar, ivm de richtlijnen van het RIVM, niet mogelijk. Maar niet getreurd, de pakketten worden dit jaar thuis afgeleverd.

Lees verder
12 december 2020

? *CAMPAGNEAFTRAP* ?

? *CAMPAGNEAFTRAP* ?
Wij zijn begonnen! Jij ook? Samen gaan wij voor een eerlijk Nederland.✊
Doe mee, laat van je horen en deel deze video!
 

Lees verder
10 december 2020

"Telvoutje"?

Foto: SP

In de besluitenlijst van het college van 2 december lezen wij, dat goedkeuring gegeven wordt aan de herontwikkeling van Frisselsteinstraat 4 te Veghel. Een plan voor 6 sociale huurwoningen, 7 middeldure koop en 16 dure koopwoningen. In totaal dus 29 woningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier