h

Nieuws uit 2013

19 december 2013

PvdA laat huurders keihard zakken

De SP  heeft geen goed woord over voor de schandalige draai van de PvdA in het debat in de Eerste Kamer over de verhuurderheffing: 'Na alle ophef van de afgelopen dagen en uren laat de PvdA zich als het erop aan komt, blij maken met minder dan een dooie mus. De hele fractie stemt in met het weghalen van 1,7 miljard euro uit de volkshuisvesting. Het gevolg: Huis en Erf betaalt 2,5 miljoen per jaar aan verhuurdersheffing. Dus het spekken van de landelijke schatkist... Het geld komt in de algemene middelen terecht, dus ook voor Jsf aankoop.  Daar komt nog bovenop 800.000 euro voor verlies Vestia. Dus 3,3 miljoen per jaar per jaar betalen Schijndelse huurders aan het Rijk, geld wat ook in Schijndel geinvesteerd zou kunnen worden.

Lees verder
6 december 2013

Directeur Huis en Erf dik betaald.!!!

 
 
De NOS heeft de salarissen van de directeuren van bouwverenigingen ten opzichte van elkaar vergeleken. De directeur van Huis en Erf, met 3500 woningen zou 199.000 euro verdienen. Ter vergelijking,  de directeur van een woningbouwvereniging in Waalwijk, met 8129 woningen verdient 162.000, incl pensioen. 
Lees verder
26 november 2013

Uitslag enquête: ruim 80% v/d bevolking wil volksraadpleging!

 

De afgelopen weken heeft de SP Schijndel een steekproef gehouden onder de Schijndelse bevolking. In deze steekproef werd de Schijndelse burgers, gevraagd naar hun mening mbt de herindelingsplannen van de gemeente Schijndel. In deze enquête werd gevraagd of Schijndel dan wel/niet zelfstandig moet blijven, of de burgers wel of niet geraadpleegd moet worden en wanneer een eventuele raadpleging zou moeten plaatsvinden. De steekproef is gehouden bij winkelcentra, op de markt en in een aantal straten huis in diverse wijken.  Ook was er de mogelijkheid om op de SP website de enquête in te vullen. Hieronder vindt u de uitslag van de steekproef. Er is een onderscheid gemaakt tussen de "papieren" en "website" enquête.(NB: dit is de uitslag gebaseerd op de stand van 25 november, inmiddels zijn er meer dan 400   enquêtes ingevuld)

 

Lees verder
6 november 2013

Gemeentelijke herindeling? SP Schijndel start enquête

De meerderheid van de gemeenteraad heeft besloten dat Schijndel gaat fuseren (herindelen) met St Oedenrode. Maar dat is nog niet groot genoeg. Er wordt ook onderhandeld met Veghel om bij een herindeling aan te sluiten. Dankzij een voorstel van de PvdA zijn de fractievoorzitters van PvdA, CDA, VVD en Dorp/ABS  ook nog aan het werk om te lobbyen bij de raden van Boxtel en St Michielsgestel om zeker ook bij de herindeling aan te sluiten. En dat alles achter gesloten deuren.   Klik hier om de enquête te openen en geef uw mening!  

Lees verder
29 oktober 2013

College ontkent problemen huurlasten huurders

Wij delen met u de zorg om de stijgende woonlasten. Wel zijn wij van mening dat een stijging van woonlasten niet automatisch betekent dat dit voor iedereen een probleem is. Concrete gegevens over de verhouding huidige woonlasten van Schijndelse huurders tot hun inkomen zijn hierover niet beschikbaar.En het college is ook niet van plan om hiernaar onderzoek te gaan doen.

Lees verder
28 oktober 2013

KETELVEN: EINDELIJK UIT DE KOU

Ruim 5 jaar geleden startten de bewoners in het Ketelven en Mergelen een strijd voor een fatsoenlijke warmte­voorziening in hun woning. Groot probleem was het bedrijf Ecomaat dat al jaren wanpresteert, zodat mensen in de kou zitten, koude douches moeten ondergaan en geen warm water hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier