h

Nieuws uit 2023

28 december 2023

Dit is het moment

Op 1 januari is de peildatum voor de verdeling van de subsidie aan politieke partijen. Jij kan het verschil maken door vóór 1 januari lid te worden. 

Door je aan te sluiten bij de SP zorg je ervoor dat Nederland socialer wordt en het geld niet bij de verkeerde politieke partijen terecht komt. Al meer dan duizend mensen gingen je de afgelopen tijd voor. Dit is het moment om de politiek weer een plek van de werkende klasse te maken.Word lid!
https://www.sp.nl/lidworden

Foto: SP
Lees verder
22 december 2023

Waardering voor onze vrijwilligers

Foto: SP

Daar staan ze klaar, de Kerstpakketten. Als blijk van waardering, omdat ze het hele jaar voor ons klaar staan. Vandaag keken we (in een vol partijpand) samen, onder het genot van een hapje en drankje, terug op het afgelopen jaar. En na afloop kreeg iedereen ook nog een krat met inhoud mee naar huis.

Lees verder
22 december 2023

Prettige feestdagen….

"Wees een beetje lief voor elkaar" 

Foto: SP
Lees verder
16 december 2023

Meerderheid stemt voor het kappen van bijna 80 jarige bomen

Foto: SP

Met17 stemmen tegen en 19 stemmen voor mogen er 19 bomen in de Deken Baekersstraat gekapt worden. Met een wijzigingsvoorstel (amendement) probeerde de SP, Pvda/Groenlinks, Gemeentebelangen, Hart  en Hier het voorstel van het college aan te passen. Eerst beleid maken en dan pas besluiten over de kap van de 19 bomen. Ook het actie comité Red de Bomen, waren aanwezig met spandoeken. Met in de hand ruim 500 steunbetuigingen die hun petitie voor het behoud van de bomen, hebben ondertekend. Toch heeft de meerderheid van de raad ingestemd met het kappen van de prachtige, beeldbepalende, schaduwbiedende en CO2-opslupende bomen.

Lees verder
11 december 2023

Waarom in hemelsnaam: agroforestry?

Foto: SP

We kwamen het woord tegen toen we de raadsinformatiebrief lazen over het uitvoeringsprogramma biodiversiteit. Dat wil zeggen in de bijlage, waarin het programma wordt uitgewerkt. En het gaat over o.a. groen, beplanting, bestrijden van de eiken processierups, zandpaden en vergroening van particulier terrein. 

Om maar een aantal onderwerpen te noemen die gemeld worden. En verwerkt tot actiepunten zoals “kleinschalige landschapselementen behouden en verbinden”. 

Prima punt wat ons betreft. Maar dan komt het: “mogelijkheden voor agroforestry onderzoeken in Meierijstad”, lezen we dan. Een Engelse term, waar je je tong bijna over breekt.  Is er dan geen Nederlands woord voor? Jazeker! Heeft het soms te maken met internationale ambities en uitstraling? Een beetje wel denken we, want het wordt genoemd in het kader van het project Brabants Bodem van van Gogh Nationaal Park. Als deelproject dat zich richt op kleine landschapselementen en dus agroforestry.

Lees verder
9 december 2023

Lilian bedankt!!!

Volksvertegenwoordiger zijn vraagt veel, maar brengt nog zoveel meer. Het is een grote eer en verantwoordelijkheid om de stem van mensen te mogen zijn.

Helaas hebben afgelopen verkiezingen voor de SP niet het resultaat gehad waar wij op gehoopt hadden en wat Nederland zo hard nodig heeft. Op basis hiervan merk ik dat er in de partij behoefte is aan een nieuw gezicht. Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en Kamerlid van de SP. Ik ben mij er altijd van bewust geweest dat het een grote, maar ook tijdelijke eer is om voor mijn partij de aanvoerder te mogen zijn.

Uiteindelijk is het niet de politiek, maar zijn het de mensen die de wereld veranderen. De medewerkers in de zorg die elke dag werken met hun hart, de getroffen gezinnen in het toeslagenschandaal die blijven strijden voor een eerlijke overheid en al die werkenden en gepensioneerden die Nederland draaiende houden.

Heel graag wil ik alle SP-leden, collega’s en bondgenoten danken voor de gezamenlijke strijd voor een socialer Nederland. Die strijd gaat door en een sterke SP blijft harder nodig dan ooit. Ik hoop daarom dat de SP op uw steun kan blijven rekenen.

Met vriendelijke groet,

Lilian Marijnissen

Foto: SP
Lees verder

Pagina's

U bent hier