h

Nieuws uit 2017

19 december 2017

waardering voor onze vrijwilligers

Foto: SP

Een hele berg tassen staan er weer klaar in ons afdelingskantoor. Allemaal nuttige dingen erin. Vrijdag komen de vaste medewerkers van de afdeling. Er is dan een gezellige avond en bij het naar huis gaan mag ieder een tas met inhoud meenemen.

Lees verder
17 december 2017

'WASSCHERIJ DE LELIE' BEHOUDEN?

Foto: Ans

Eind september kwam ons ter ore dat het pand van de vroegere wasserij van Rath & Co gesloopt ging worden. Al per 1 oktober, ook dat nog. SP-raadslid Kees van Limpt stelde er in de gemeenteraad van Meierijstad vragen over. Waren de juiste procedures wel gevolgd? Immers aanvragen en besluiten betreffende omgevingsvergunningen werden sinds een aantal weken niet meer in de Stadskrant maar enkel via internet bekend gemaakt, terwijl die digitale route (nog?) niet toegankelijk bleek te zijn. Daarnaast zagen we graag dat het karakteristieke, ruim een eeuw oude bedrijfspand aan de Lelielaan, vlak bij de haven, voor Veghel behouden zou blijven.

Lees verder
17 december 2017

Nog een jaar langer uitstel

Je kunt een paard naar de sloot brengen, maar niet dwingen om te drinken. Het betoog van raadslid Wouters was helder en duidelijk. De overeenkomst tussen de VNG en het VvV niet verlengen. Onmenselijk voor letselschade slachtoffers en financiel gezien voor de gemeente onverantwoord. En toch kiest een meerderheid van de raad om ook in 2018 de overeenkomst niet op te zeggen.

Lees verder
14 december 2017

Vergadering in kroeg, rechtbank of raadzaal?

(NB: Breaking news:  Megastal van de baan.)Met deze woorden begon SP woordvoerder Kees van Limpt zijn betoog over de "megastallen" . De gemeenteraad beslist vanavond of ze het eens zijn met collegevoorstel om een weigering van een verklaring van geen bedenkingen. Kort samengevat: Als de (meerderheid) van de gemeenteraad voor dit voorstel stemt, dan is de mogelijke komst van een megastal in Nijnsel zo goed zeker van de baan
.

Foto: SP
Foto: SP
Foto: bd.nl / bd.nl
Hieronder het betoog van Kees van Limpt

Zitten we nu in de raadszaal, een zaal bij de rechtbank of in een zaaltje van een plaatselijke kroeg? Dat vragen wij ons als SP af bij de behandeling van dit onderwerp. Kort gezegd: wel of niet instemmen met de komst van een megastal. (of moeten we zeggen mega-vleesverwerkend bedrijf)

Lees verder
13 december 2017

emile bedankt

Lees verder

Pagina's

U bent hier