h

Nieuws uit 2014

15 december 2014

SP stelt vragen n.a.v. extra geld WMO

De regering heeft besloten dat de gemeenten extra gelden krijgen voor de WMO, de zo genoemde ‘huishoudelijke hulp toelage’. De gemeente Schijndel krijgt dus ook een extra toelage. Tonnie Wouters heeft namens de SP-fractie het college een brief gestuurd met vragen naar aanleiding van deze extra gelden.

Via deze vragen (zie de brief onderaan dit artikel) hoopt de SP duidelijkheid te krijgen over de volgende onzekerheden bij deze ‘huishoudelijke hulp toelage’. Lees verder
8 december 2014

Vier voorstellen voor meer macht voor huurders

Deze week bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe  wet op de Woningcorporaties. Eén van de belangrijkste lessen van de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties is dat de huurder weer centraal moet komen te staan en woningbouwcorporaties zich moeten richten op de
sociale volkshuisvesting.  De SP is helder: ‘Een sterke positie van de huurder als direct belanghebbende kan - naast goed toezicht en duidelijke regels - schandalen zoals we die de afgelopen jaren hebben gezien voorkomen. Het is tijd dat de volkshuisvesting weer in publieke handen komt met een grote rol voor de huurder.’

Lees verder
27 november 2014

Ludieke actie!

Tijdens de raadsvergadering van vanavond, waarin de raad met uitzondering van de SP stemden voor het opheffen van Schijndel als zelfstandige gemeente, is er een ludieke actie geweest waarbij de  Schijndelse vlag buiten het gemeentehuis halfstok is gehangen.

Lees verder
27 november 2014

Opheffing Schijndel een feit!

Schijndel gaat zich als zelfstandige gemeente  opheffen. Ruud Merks voerde namens de SP fractie het woord. Als verrassing hield hij zijn betoog op rijm! De SP stemde als enigste tegen de fusie.

v

Foto: SP
Vlag halfstok tijdens de raad, bij SP fractie Lees verder
21 september 2014

SP woning slaat aan in Veghel

Eindelijk lijkt de sociale woningbouw op de agenda te komen in de Veghelse raad. Afgelopen donderdag 18 september is er in de commissie Ruime en Milieu voor het eerst weer eens gesproken over de bouw van betaalbare woningen in Veghel. 

Lees verder
20 september 2014

Land van Rode, Koevering of Meijerijstad?

De sneltrein die de fusie tussen Schijndel, Veghel en Sint Oedenrode moet regelen, dendert erg hard door. Hoewel de gemeenteraden nog het officiële besluit moeten nemen, wordt er ingezet op 1 januari 2017.  En wordt er een feestelijk tintje gegeven aan de naam die er moet komen.  

Lees verder

Pagina's

U bent hier